مداخلات غیر مجاز در پزشکی در حال تبدیل شدن به بحران است

به این مطلب امتیاز دهید.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، روز جمعه ۵ آبان ۱۴۰۲ در جلسه مجمع سازمان نظام پزشکی با تبریک به هیأت رئیسه جدید شورای عالی سازمان نظام پزشکی، گفت: اخیراً در کمیسیون تلفیق مجلس فردی ناگهان پیشنهاد داده که چون امضای الکترونیک در انحصار نظام پزشکی است و نباید این طور باشد، پیشنهاد شده که امضای الکترونیک را وزارت بررسی و رصد کند و نظام پزشکی و برخی مراکز اجازه صدور آن را داشته باشند.

وی افزود: باید دید پشت پرده این ماجرا چه خبر است، ما در حال پیگیری هستیم که این شیوه را اصلاح کنیم و کار را به مجرای قانونی برگردانیم تا زحمات سازمان نظام پزشکی از بین نرود.

رئیس زاده ادامه داد: تا زمانی که در چارچوب همین قوانین فعلی بخواهیم تعرفه وضع کنیم وضعیت همین خواهد بود.
باید به سمتی برویم که قیمت تمام شده خدمات را محاسبه و لحاظ کنند.

وی افزود: امسال اگر تعرفه بخواهد واقعی تعیین شود عدد افزایش ۷۳ درصد است که قطعاً این میزان بر اساس وضعیت کشور ممکن نیست، اما اگر تعرفه‌ها را تفکیک کنیم به جز فنی و جز حرفه‌ای، انجام شدنی است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که مداخلات غیرمجاز در حوزه پزشکی در حال تبدیل شدن به یک بحران بسیار بزرگ است، گفت: در این خصوص هم ایراد از خود جامعه پزشکی است و هم قوانینی که بازدارنده نیستند.
کسی که تولیت سلامت در کشور را دارد به طور مرتب آئین نامه‌های محدود کننده در نظر می‌گیرد و اعضای صنف را محدود می‌کند ولی با آن کسی که در این حوزه تخصص ندارد و غیر مجاز است، هیچ کاری ندارد.
با این وضعیت مردم آسیب می‌بینند و شأن جامعه پزشکی نیز در خطر است.
متأسفانه دست ما در این حوزه بسته است اما در حال پیگیری و تلاش هستیم.

در ادامه، منصور جعفری نمین رئیس سابق مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی، گفت: گزارش فعالیت هیأت رئیسه شورای عالی سازمان در کتابچه منتشر شده به صورت مفصل وجود دارد که شامل شرح مذاکرات و مصوبه‌ها و پیگیری‌های شورای عالی است.

وی افزود: هیأت رئیسه و اعضای شورای عالی در دو سالی که گذشت، شرایط پرتنشی را گذراندند که همزمان با کرونا و وقایع سال گذشته بود.
اما توانستند به نحو احسن وضعیت را مدیریت کنند که مشکلی برای اعضای سازمان پیش نیاید.

همچنین، محمدحسین انصاری مود گفت: متأسفانه محدودیت‌های قانونی برای عملکرد ما بسیار زیاد هستند و قدرت اجرایی برعکس بسیار اندک است.
تفسیر مسائل فراوان و در نتیجه هجمه‌ها به هیأت رئیسه مجمع بسیار است.

وی افزود: ما پایبند آئین نامه و قانونی هستیم که مصوب و مورد تأیید شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت است و قانون را نمی‌توانیم نادیده بگیریم و از آن عبور کنیم.

انصاری مود ادامه داد: ما نامه‌ای با امضای ۲۳۶ نفر در خصوص کمیسیون صلاحیت‌های حرفه‌ای به وزیر بهداشت دادیم و با ایشان ملاقات کردیم و مسئله را بازگو کردیم.
این ملاقات‌ها بی اثر نیست و باعث شد بازرسی کل کشور به این قضیه ورود کند.
اما در کل مجمع سازمان نظام پزشکی اختیار کمی دارد.

خروج از نسخه موبایل