مضرات مصرف بیش از حد نمک

به این مطلب امتیاز دهید.

مصرف کم نمک، خطر شیوع سرطان معده و پوکی استخوان را کاهش داده و نیز باعث پائین آمدن بالا می‌شود.
نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام‌های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. به طور مثال هنگام اسهال و استفراغ یا فعالیت شدید بدنی و در هوای گرم با مصرف کمی نمک می‌توان املاح از دست رفته بدن را جبران کرد.چه مقدار نمک بخوریم؟در حال حاضر که خصوصا در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد، در کشور ما بالاست. طبق توصیه سازمان جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم است. این در حالیست که میزان مصرف نمک در کشور ۳ تا ۲ برابر این مقدار برآورد شده است. نمک دریافتی شامل نمک نمکدان، نمک موجود در مواد غذایی و نمک اضافه شده به غذا در زمان طبخ است.مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را به دنبال دارد؟در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه‌ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند، نمک مورد نیاز بدن تامین می‌شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور یا اختلال در کارکرد کلیه‌ها یا یکی از سیستم‌های مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت‌هایی از بدن را سبب می‌شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشارخون و بروز بیماری‌های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری‌ها را در خود یا خانواده دارند، می‌شود.تحقیقات نشان داده که دریافت زیاد نمک، اثرات مضری بر سلامت بدن دارد که شامل موارد زیر است:فشار خون بالادر حال حاضر، ارتباط میان مصرف زیاد نمک و افزایش فشار خون به ویژه در افرادی که سابقه خانوادگی فشار خون بالا دارند، به طور قطعی ثابت شده است. افزایش فشار خون، خطر سکته مغزی (با از کار افتادن قسمتی از بدن) یا حمله قلبی را افزایش می‌دهد. این موارد از علایم عمده فشار خون بالا هستند.کاهش مصرف نمک، سریعا باعث بالا می‌شود و اگر همیشه به مقدار کم نمک مصرف کنید، با افزایش سن دچار فشار خون بالا نخواهید شد.سکته قلبیمقدار مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است. علاوه بر اینکه نمک باعث افزایش فشار خون می‌شود، به نظر می‌رسد به طور مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، باعث سکته قلبی می‌شود.پوکی استخواننمک زیاد، کلسیم را از استخوان‌ها جدا می‌کند و باعث دفع آن از ادرار می‌شود. به همین دلیل باعث نازک شدن و پوکی استخوان می‌شود. در نتیجه با افزایش سن، استخوان‌ها به راحتی می‌شکنند. برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک کاهش می‌یابد.سرطان معدهکاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می‌دهد. در مطالعه کشورهای مختلف در جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار مصرف نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده آشکار شده است. در مناطقی که مردم نمک کم مصرف می‌کنند، شیوع سرطان معده کمتر است.آسممصرف نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید می‌کند. یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، به طور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیم‌تر می‌کند. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که کاهش مصرف نمک، همراه با سایر عوامل ی آسم، در بهبود این بیماری موثر و مفید است.نگهداری مایعات بدنمصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می‌شود. کاهش مصرف نمک در این شرایط، حدود دو لیتر از مایعات بدن (یا دو کیلوگرم از بدن) را کاهش می‌دهد. در بسیاری از خانم‌هایی که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دستشان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می‌یابد.مهم‌ترین منابع دریافت نمک در غذایی کدام‌ها هستند؟نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سر سفره به غذا اضافه می‌شود.انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و …انواع کنسروها مانند کنسرو خورش‌ها، کنسرو سبزیجات و …انواع تنقلات شور مانند چیپس، چوب‌شور و …لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشکانواع شور مانند خیارشور، کلم شور و …ترشی‌ها‌ها و مغز دانه‌های شور (پسته، بادام، فندوق، گردو و …)برای از افزایش فشارخون و بیماری‌های قلبی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟‌- میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می‌کنید را کاهش دهید.- برای اجتناب از مصرف بی‌رویه نمک؛ بر سر سفره از نمکدان استفاده نکنید.- غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی شده و آماده دارای مقایر زیادی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی را محدود کنید.- برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی‌های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و … استفاده کنید.- مصرف غذاهای شور مانند آجیل شور، انواع فرآورده‌های غلات حجیم شده (پفک، چاکلز و …) چیپس، انواع شور نظیر خیارشور و کلم شور، ماهی دودی و سوسیس و کالباس را کاهش دهید.- جوش شیرین که ممکن است برای ورز آمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار رود دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک) است. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند، مصرف مواد حاوی جوش‌شیرین هم باید بسیار محدود شود.نمک یددار تصفیه شده چیست و چرا باید فقط از این نوع نمک استفاده کنیم؟- نمک تصفیه نمکی است کاملا بهداشتی که ناخالصی‌های آن حذف شده است.- نمک خوراکی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک‌های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا، میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ می‌کنند.- نگهداری و ذخیره کردن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یک سال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می‌شود. برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه‌های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.- نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که سابقه بیماری‌های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی‌های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می‌شود.- همواره به تاریخ مصرف نمک و وجود پروانه ساخت از روی بسته‌بندی نمک‌ها توجه کنید.- دقت کنید که عبارت «نمک یددار تصفیه شده» بر روی بسته‌بندی نمک درج شده باشد و از خرید هر گونه نمک با عنوان «صادراتی صنعتی» خودداری کنید.- نمک و غذاهای شور باید به مقدار بسیار کم مصرف شود و همان مقدار کم نمک نیز فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.معایب مصرف نمک دریا چیست؟
برای مشاهده ی آخرین پیشنهادات ویژه و تخفیف های فوق العاده به وب سایت جدید ما به آدرس زیر مراجعه کرده و در کلوپ مشتریان ثبت نام کنید
www.ideal-clinic.ir
فقط خانومها بخوانند … !!!
فقط خانومها بخوانند … !!!
تنگ کردن واژن با جدیدترین تکنولوژی آمریکا هم اکنون در کلینیک ایده آل
برای اطلاعات بیشتر و مشاهده فیلم روی لینک زیر کلیک کنید
تنگ کردن واژن با لیزر

خروج از نسخه موبایل