خواص روغن زیتون:

به این مطلب امتیاز دهید.

افزودن مقادیر زیادی روغن زیتون به غذایی در برابر آسیب سلولی که می‌تواند منجر به سرطان شود اثر حفاظت‌بخش دارد.  محققان با مطالعه ۱۸۲ مرد اروپایی که هر روز ۲۵ میلی لیتر روغن زیتون مصرف کرده بودند دریافتند سطوح ماده‌ای که نشانگر آسیب سلولی است در آنها کاهش یافت. به گفته این گروه دانمارکی شاید به همین دلیل میزان سرطان در شمال اروپا از جنوب آن کمتر است. در این قسمت از اروپا روغن زیتون بخش اصلی را تشکیل می‌دهد…
 
محصولات جانبی محققان دانشگاه کپنهاک در مطالعه خود به مدت دو هفته به غذای تعدادی مرد اروپایی ۲۰ تا ۶۰ ساله روغن زیتون خالص، معمولی یا تصفیه شده افزودند. در پایان مطالعه سطوح ماده‌ای که نشانگر آسیب اکسیداتیو به سلول‌هاست به نام ۸۰
xodG
را در ادرار این افراد اندازه‌گیری کردند. صدمه اکسیداتیو فرآیندی است که طی آن به واسطه قرار گرفتن در معرض موادی که منجر به تجمع رادیکال‌های آزاد می‌شوند، تعادل متابولیک یک سلول به هم می‌ریزد. میزان ۸۰
xodG
در نمونه‌های ادرار مردانی که روغن زیتون به رژیم غذایی‌شان افزوده شده بود ۱۳ درصد کاهش یافت این مردان در آغاز مطالعه در مقایسه با گروه مردان جنوب اروپا سطوح بالاتری از این ماده را داشتند، بیانگر این که این کاهش به اثر روغن زیتون مربوط می‌شد. به گفته محققان اثر رژیم غذایی بر احتمال سرطان بسیار پیچیده است زیرا غذا از اجزای مختلفی تشکیل شده که هر یک اثرات خاصی را بر بدن اعمال می‌کنند. به هر حال این موضوع تایید شده که رژیم غذایی متعادل و سالم شامل مقادیر زیاد سبزی و تازه و محدود کردن مصرف گوشت‌های فرآیند شده به کاهش خطر سرطان کمک می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا